Forumdan Yararlanmak İçin Önce ForumDestek.NET'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
|
|||||||
| Sunucu, Site Sahipleri & Yetkilileri Sunucu-Site Sahipleri & Yetkililer |
Röportaj : Sohbet.Net - KaanForumDestek.NET Paylasim Platformu sitesindeki Sunucu, Site Sahipleri & Yetkilileri - Sunucu-Site Sahipleri & Yetkililer kategorisi altındaki Röportaj : Sohbet.Net - Kaan isimli konuyu görüntülemektesiniz. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
<Successor> Merhabalar , Kaan Nasılsınız ?
<Kaan> tşk ederim Successor siz nasılsınız <Successor> Tşk. Ediyorum bende iyiyim. Sizinde iyi oldugunuzu ögrendim daha iyi oldum. <Successor> Öncelikle zaman ayırıp Forumdestek Kullanıcıları için röportaj vermeye kabul ettiginiz için teşekkür ediyorum. <Kaan> ben teşekkur ederim ilginiz ve böylesine guzel bir organize duşunup benimde göruşlerimi almak istediginiz için <Successor> Dilerseniz sorularımıza geçelim bir an evvel sizi de fazla meşgül etmiyelim. <Kaan> tabiki buyrun <Successor> İstersen ilk olarak Kaan Kimdir ve IRC Hayatına başlangıcından başlıyalım. <Kaan> adım kaan yaşım 24 istanbulda ikamet etmekteyim <Kaan> IRCD hayatına sene 1999da Superonline ile başladım <Kaan> 2000 2001 yıllında zurna nete gecerek zurna.net sahibi winsome nin yanında network admin olarak görev yapmaya başladım <Kaan> 2002 yılında zurna neti satın alarak yonetimimi kurdum <Kaan> yine 2002 yılı içerisinde 250 300 kişiye sahip olan zurna net patent ismimi equal ( erkan ) arkadaşımıza satarak <Kaan> askerligimi yapmak için ayrıldım <Kaan> askeriye dönuşu <Kaan> 2005 te <Kaan> mircturk.com da services operator olarak görev yaptım <Kaan> 2 ay suren kısa görvden sonra kelebek.org patentine ait gencsite.net ismini alarak tekrar yonetimimi kurdum <Kaan> 1 sene suren yonetimim altındaki gencsite.net domainini tekrar devrederek 6 ay sure zarfı içerisinde kafamı dinliyerek <Kaan> 10 08 2008 tarihinde sohbet neti alarak sohbet.net yonetimi kuruluşuna sahip oldum <Kaan> ve hala görevimi surdurmekteyim <Successor> Kişisel bir sorum olucak <Kaan> buyrun <Successor> bu halleler ticari bir amaç güdülerek mi yoksa farklı bir düşünceye hizmet edilerek mi yapıldı <Kaan> kanal ve oper kirlama konusunda diyorsanız eger ticareti <Kaan> şuhan Turk IRCD portallarının hangi birinde Kanal ve oper kiralanmıyor? <Kaan> bu bir <Kaan> kazanc ve ticaret degildir <Successor> Hayır demek istedigim Sohbet.net 'i almak bir çalışmanız olmamış <Kaan> sunucu giderlerine destek olarak algılarım ben yapılan ödemeleri <Successor> Sunucu alıp işletim devretmekti aslında sorma amacım. <Kaan> maddiyat olarakta ihtiyacım yoktur halim ve vaktim yerindedir <Successor> Prensipte yap işlet devret modeline benzer bir çalışma sisteminiz var gibi. <Kaan> dedigim gibi 24 yaşındayım ve 1999 da tanıştım IRCD dunyasına <Kaan> ve ne tarafa surukleniyorsak o tarafa hizmet etmeye devam ediyoruz <Kaan> durumlar bunu gösterdiginden bu kadar yer degişimine neden oldum, <Successor> Anlıyorum yani gelecekte Sohbet.Net'in satılma gibi bir durumu söz konusu degil <Successor> O zamanki imkanlar dahilinde gerektiginde bu tip hamleler yapıldı. <Kaan> sohbet.net domain ismi ve patenti Zail nickli arkadaşımızındır <Kaan> ben yonetimden mesulumdur. <Successor> Ne zamandı hatırlamıyorum bi dönem yine mehmet tarafından satılık gibi soylentiler de çıkarıldı. <Successor> 60 bin $ gibi bir mebla'dan bahsedildi. <Successor> sene 2005 di yanılmıyorsam <Successor> bu hareketlerin size göre amacı neydi <Successor> veya bir aslı varmıydı ? <Kaan> bu konuda herhangi bir fikrim yok ancak 60 bin dolar sohbet.net gibi kaliteli bir isim için az bir miktar :) <Successor> 2005 te söylenen mebla idi. <Kaan> tam bir fikrim yok bu söylenti ile ilgili <Successor> hatta unutmuyorum 40 $ 'ı denkleyip kapısına gittigimi de unutmuyorum <Successor> :) <Kaan> ama şuhan için satılık gibi bir durum söz konusu degildir <Successor> Peki dilerseniz bir diger sorumuza geçelim. <Kaan> tabi <Successor> Sohbet.net zamanında kendi title'sinde öncü olmuş jenerikliginin hakkını en layıkıyla veren bir sunucuydu. <Successor> peki o zamanlardan bu zamana degişen ne oldu <Successor> 2 s.box bu duruma getirebiliyor mu her sunucuyu <Successor> yoksa akabınde farklı başka şeylerden dolayı mı böyle oldu <Kaan> sendboxun ne nedenle aldıgını bilmiyorum benden önceki yonetim Atakan zamanında olmuş bir olaydır <Kaan> şuhanki durumu nedir soracak olursanız <Kaan> kalkması an meselesidir <Kaan> kalkıncada bir dahada bu tur problemler yaşıyacagına inanmıorum <Successor> şu an 2.sayfa da görüyorum. sitenizi . <Successor> Web olayına sadece bir kişi mi yoksa oluşturulmuş mevcut bir departman altında mı çalışma yapılıyor <Kaan> domain sahibi tarafından kontrol edilmekte web sitemiz <Successor> Kendi titlesinde zamanında idol haline gelmiş bir sunucunun yönetim sisteminde diger X sunucularından farklı olarak bir yönetim ve idarecilikte sistem degişikligi mevcut mu. <Successor> Nedir işte ; <Successor> Standartlarımız , <Successor> 1 : genel sorumlu <Successor> 2 : kanal sorumlusu <Successor> 2 : kanal sorumlusu <Successor> vs. <Successor> gibi mi Sohbet.net'de. <Kaan> her departmanlıgın bir yetkilisi yoneticisi vardır bizim /motd kurallar ve departman dagılımları oldugu gibi yonetim idarecilerimiz mevcuttur. <Successor> Yani Hiyarajik Yönetim sisteminde her hangi bir degişiklik yapılıp ilerleyen süreçte bir kurumsallaşma güdülerek bir çalışma yapıldı mı <Successor> Sonuçta Bahsi geçen yer Sohbet.Net gibi isim yapmış bir sunucu <Successor> Gelecegini düşünerek idealist bir yaklaşımla yönetim sistemi kurmalı <Successor> Yanılıyormuyum <Kaan> sunucumuzda bir çok değişiklikler olmuştur bu systemler çok fayda kazandırmış userinde rahat haraket ede bilmesini saglamıştır. <Kaan> bazı noksanlıklarımız elbette olmakta bunlarıda <Kaan> zaman içerisinde halletmekteyiz <Successor> Peki ben bu soruyu çok sorarım , çok söylendiginden dolayı. <Successor> IRC sizce de bitti mi yoksa kabuk mu degiştiriyoruz. ? <Kaan> sıkıntılı bir zamandan geciyoruz <Kaan> ve bu sıkıntılı olan zamanda sunucu içerisindeki <Kaan> bilinçli userimiz IRCD ile olan baglarını bir nebzede olsa uzak tutmaya başladı <Kaan> en gec bu kopukluk bitecek tekrar geri döneceklerdir <Kaan> IRCD bir sıgara gibidir <Kaan> PC nin kalkması ile birlikte sona erecektir <Kaan> o zamana kadar biticegine inanmıyorum <Kaan> her nekadar başka işlemler çıksa bile IRCDi bitiremezler <Successor> X kişilerin Y nedenlerde sunuculara veremye çalıştıkları rahatsızlıkların bunda etkisi sizce ne derecedir. <Successor> Yani ; Ddos , Trojen , Botnet vs. gibi nedenlerle bir çok TR IRCD'lerinde yine TURK kullanıcıları tarafından saldırılıyor. <Kaan> her saldırının bir önlemi vardır muhakak <Kaan> virusu çıkaranlar anti yide çıkarmışlardır :) <Kaan> buda ona benzer <Successor> Yani bir nevi bir pazar ortamı diyorsunuz. <Successor> Şey gibi mi demek isteniz. <Successor> anti virüs sirketleri virüs yazar <Successor> Kurtulmak için anti virüs'ümzü patentli olarak alın <Successor> gibi mi ben mi yanlış anladım :) <Kaan> ona benziyor bu dos programlarını kesmek içinde <Kaan> gerekli işlemler muhakak vardır <Successor> peki neden temin edebiliyoruz. <Successor> uzun zamandan biridir var olan bir sorundur sunucu sahipleri için bu ddos. <Successor> Socket bot'lardan başka çogu sunucu önlem almıyor <Successor> Yine de. bir yol olmalı bizim bilmediginiz. <Successor> :) <Kaan> araştırmasını yapmadan hazıra konan kişileri sevmem <Kaan> herşeyin bir yolu yorganı var <Kaan> madem bir mekanişletiliyor <Kaan> bunların araştırmasınıda yapmak <Kaan> mekan sahiplerine aittir. <Successor> Mahsuru'da yoksa son sözlerinizi alıp röportajımızı burda bitirelim dilerseniz Kaan <Kaan> sorularınız varsa ala bilirim <Successor> Son olarak Forumdestek.net kullnaıcılarına söylemek veya eklemek istediginiz bir şey varmıydı Kaan <Kaan> eger bittiyse kapanış konuşmamı gerçekleştire bilirim <Successor> Kapanış konuşmanızı alabilirim Kaan uygunsanız. <Kaan> Öncelikle Forumdestek yonetici ve kullanıcılarına tşk lerimi sunarım <Kaan> Başarılarınızın devamını dilerim <Successor> Zaman ayırıp düşüncelerinizi bizimle paylaştıgınız için asıl ben teşekkür ederim Kaan Bu arada Successor ben oluyorum :) |
|
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Üye No: 45
|
IRC Adına Sevindirici.. KAAN'ın Fikirlerinin Ön Plana Çıktıgını Görebiliyorum Örnek Alınacak Nadir Sunucu Adminlerinden.. Kendisine IRC Hayatında Başarılarının Devamını Dilerim..
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Üye No: 3
|
Bizi kırmayıp röportajımızı kabul ettiği için teşekkürler.İyi bir yöneticiliğin yanında asla burnu havada olan tipler içine girmemiştir.Umarım her daim böyle olursun.Başarılarının devamını dilerim...
|
|
|
|
|
|
#4 | |||||||||
![]()
Üye No: 39
Rep Puanı : 90
Rep Derecesi :
![]() Ettigi Tesekkür: 33 15 Mesajina 16 Tesekkür Aldi ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 0 / 135 |
Güzel sohbet olmus yüreğinize Sağlık, Başarılarınızın Devamını Dilerim..
DeLiGeNnC & DeRyA |
|||||||||
|
|
|
|
|
#5 | |||||||||
![]()
Üye No: 59
Rep Puanı : 15
Rep Derecesi :
![]() Ettigi Tesekkür: 5 1 Mesajina 1 Tesekkür Aldi ]Aktiflik: 0 / 34 |
Fikir ve Öneriler Açısından Paylaşım Adına Kaan ve Microsoft Arkadaşımıza Tşk.
|
|||||||||
|
|
|
|
|
#6 |
|
***8226;IRCd Coder
Üye No: 35
|
Tebrik Ediyorum Ama malesef Artık Sohbet.Nette Değil Kendisi ..
|
|
|
|
|
|
#8 | |||||||||
![]()
Üye No: 39
Rep Puanı : 90
Rep Derecesi :
![]() Ettigi Tesekkür: 33 15 Mesajina 16 Tesekkür Aldi ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 0 / 135 |
Zurna.net ' için Hem ßi Hayırlı Uğurlu olması Hemde Yeni projeleri hakkında Bilgi almak amacıyla Röportaj'ı Yenilemek Lazım :)
DeLiGeNnC & DeRyA |
|||||||||
|
|
|
|
|
#9 | |||||||||
![]()
Üye No: 5
Rep Puanı : 150
Rep Derecesi :
![]() ![]() Ettigi Tesekkür: 0 13 Mesajina 36 Tesekkür Aldi ![]() ![]() ]Aktiflik: 0 / 89 |
Röportaj yeni arkadaşım. adamın önceki görev yeri olarak verdigi bilgi o :)
|
|||||||||
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kaan, sohbet, sohbetnet |
| Seçenekler | |
| Stil | |