Forumdan Yararlanmak İçin Önce ForumDestek.NET'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.

Go Back   ForumDestek.NET Paylasim Platformu > IRC Sunucuları > Röportajlar > Sunucu, Site Sahipleri & Yetkilileri

Sunucu, Site Sahipleri & Yetkilileri Sunucu-Site Sahipleri & Yetkililer

Röportaj : Sohbetci.com.tr - ArthuR

ForumDestek.NET Paylasim Platformu sitesindeki Sunucu, Site Sahipleri & Yetkilileri - Sunucu-Site Sahipleri & Yetkililer kategorisi altındaki Röportaj : Sohbetci.com.tr - ArthuR isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 05-25-2009, 12:08 PM   #1
Microsoft

Microsoft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

·ForumDestek.NET® Paylaşımda Sınır Yok!
Üye BiLgiLeri
Üye No: 5
Konular:
Rep Rütbeleri
Rep Puanı : 150
Rep Derecesi :
Microsoft has a spectacular aura aboutMicrosoft has a spectacular aura about
Teşekkür istatistik
Ettigi Tesekkür: 0
13 Mesajina 36 Tesekkür Aldi
AktifLik Seviye: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 0 / 89
Güç: 11 / 718
Deneyim: 59%
İletişim
Standart Röportaj : Sohbetci.com.tr - ArthuR

<Microsoft> Merhabalar , ArthuR
<ArthuR> Merhaba hoş geldiniz.
<Microsoft-PUSU> Nasılsınız kardeşim , iyisin inş ?
<ArthuR> tşk ederim siz
<Microsoft> tşk. ediyorum bende iyiyim.
<Microsoft> Röportajımıza başlamadan öncelikle zaman ayırıp röportaj teklimizi geri çevirmediginiz için teşekkür ediyorum.
<ArthuR> ben tşk ederim asil siz bize ilgi gösterdiğiniz için.
<Microsoft> her zaman ne demek.
<Microsoft> Dilerseniz ilk olarak ArthuR 'un kim oldugundan ve IRC ' e ne zaman başladığından bahsedelim biraz ?
<ArthuR> ArthuR 1978 kırklareli doğumlu ilk olarak İrc hayatına SuperonLine 1999 da başlamış zaman gectikce 2007/2008 yılları arasinda Sohbet.net te Zurna founderliği ve adminlik yapmış İrc seven ve fazgecemeyen bir sade vatandaş diye tanıyabiliriz
<Microsoft> Hemşerimmişsin bu arada ;)
<Microsoft> Peki IRC ile tanışmanız nasıl oldu ?
<ArthuR> OzamanLar bu chat olayları Moda idi ve yeni başlamıştı
<ArthuR> merak öyle bir gireyim dedim ve kaldım :)
<Microsoft> anlıyorum. :)
<Microsoft> Peki. Gelelim Sohbetci.com.tr mize.
<Microsoft> Sunucu açma istegi sizde ne zaman uyandı ve Sohbetci.com.tr sizin ilk projenizmiydi ?
<ArthuR> Hayır ilk değildi aslında bundan 5 yıl öncede TRTnet.com diye irc açmiştik ama işlerim dolayısı ile bırakmak zorundan kaldım
<ArthuR> sohbet.net te ozamanlar adminlik yaparken bildiğiniz gibi para ile dönen bir sunucudu orasi orda yapilan haksızlıkları ve kişilerin özellerinin okunması beni buraya actirmaya Yöneltti
<ArthuR> sohbetci.com.Tr nin 20 ye yakında sitesi vardir destek olarak..
<ArthuR> Sohbet39.com ClubMuhabbet.net eniyisohbet.com sohbetada.net bunlardan bazıları dır.
<Microsoft> bunun dışında sizinle aynı saf'larda yer alan kişi veya kişiler varmı
<Microsoft> yoksa şu an Sohbetci.com.tr kendi ayakları üzerinde devam eden bir sunucu mu
<ArthuR> Sohbetci.com.Tr kendi ayaklarında üzerinde duran bir sohbet sunucusudur..
<Microsoft> cidden bu bagzıları için önemli bir ayrıntıdır.
<Microsoft> peki gelelim com.tr bir sunucu olmasına. Bunun avantaj ve dez avantajları nelerdir.
<ArthuR> Com.tr yi bildiğiniz üzre herkes alamiyor buda bizim diğerlerimizden farkımız oluyor sanırım Com.TR olabilmek bir ayrıcalıktır .)
<ArthuR> insanlarda da ayrıca bir güven sağliyor com.tr olması
<Microsoft> Maddiyeten külfet oluyor sanırım. Sunucu sahiplerinin bir çogu bu olayı biraz hobi ve eylence adına yaptıkları için
<Microsoft> yatırımlarını sanırım o yönde kullanmak biraz zor geliyor olsa gerek
<ArthuR> herseyin bir bedeli vardir yapicaksanız en iyisini yapmanız gerekir ve kullanıcılarınıza en iyisini verebilmektir.
<Microsoft> Katılıyorum.
<Microsoft> Birde şimdi Sohbetci.com.tr ' nin bilinen diger bir boyutundan bahsedelim.
<Microsoft> Google ;)
<Microsoft> Sohbet titlesinde uzun zamandan beri 2-3 sayfalar arasında gidip geliyor.
<Microsoft> ne zaman 1 sayfa görücez sizi :)
<ArthuR> :) googlede ki durumu sohbetcinin 1 yılı doldurmasına rahmen iyi yerde bana göre chat kelimesinde 2/3 sayfa oynuyor
<ArthuR> başinda da size belirttiğim gibi sohbetci nin yansiteleri cok fazla sohbetciyi 1. sayfaya alması inanın zor değil fakat bildiğiniz gibi googleninde bazı yasakları var
<Microsoft> Evet.
<ArthuR> örnek Sohbet.net hala kendine gelemedi 2 kez sanbox yedi
<Microsoft> Onun durumu biraz farklı aslında.
<ArthuR> Sohbetci.com.tr ana sitemiz olduğu için onu yormuyoruz
<Microsoft> neyse web olayına bakan bir desk departmanınız varmı?
<ArthuR> 1 Kişi var evet Oda eşim :)
<ArthuR> blog toplis diyorsanız :))
<Microsoft> :))
<Microsoft> Aile şirketi desene
<Microsoft> :D
<ArthuR> bilinmeyen yan olarak sohbetci.com.tr nin 2 de güzel sözler sitesi hizmete girdi
<Microsoft> Peki Com.tr uzantılı bir sunucu olarak kurumsallasma açısından bir çalışmanız oldu mu veya olucak mı ?
<ArthuR> guzelsoz.gen.tr ve ozluguzelsozler.net
<ArthuR> hayır kurumsal bir calişmamız şu an için yok henüz olmamız gereken yerden bence cok uzakız..
<ArthuR> ama tabi zamanını gelince kafamda projelerimizde yok değil
<ArthuR> hersey yavaş olsun sağlıklı olsun istiyorum.
<Microsoft> Peki şu aralar herkezin agzında bir muhabbet var
<Microsoft> IRC bitti bitti diyip duruyorlar sizce de IRC bitti mi ?
<ArthuR> IRC bitmez
<ArthuR> eskiden belli başlı sunucular vardi bildiğiniz gibi
<Microsoft> Evet.
<ArthuR> ama şimdi bir dünya sunucu oldu
<Microsoft> onun verdigi bir sıkıntı mı diyorsunuz ?
<ArthuR> user dağiliyor ve sunuculardaki user sayısı o yüzden de az..
<Microsoft> Ülkemizde hele bu konu hakkında bir alt yapı çalışması yapılamadı o nedenle sanırım kitle gün geçtikçe yayılacak.
<ArthuR> kesinlikle ama zaman gectikce de bunlar azalacak diye düşünüyorum.. eskiler kazanir bu yarişta Sabırlı ve cok calişkan olmalısınız. yoksa başari hayel olur
<Microsoft> mantıklı bir düşünce ne diyim :)
<ArthuR> bu konu ile yakında bir calişmamda olucak aslında
<ArthuR> dalnet misali
<Microsoft> biraz açarmısınız konuyu
<ArthuR> salam ve kişilik sahibi sunucuları bir catı altında toplayabilmek
<Microsoft> çok çalışma oldu bu yönde de net sonuçlara bağlayamadılar üzücü bir olay
<ArthuR> Bu gercekten zor olucak ama olursa gercekten güzel olur..
<Microsoft> katılıyorum.
<ArthuR> başarısız olanların sorunları bana göre hep ben demek yada maddiyat sanırım..
<Microsoft> birde şu var.
<Microsoft> birleşmek kendi çatısı altında olursa
<Microsoft> olsun yoksa olmasın mantıgı güden zihniyet var oldukça
<Microsoft> yaptırım gücüyle sadece birleşmeler olur diye yorumluyorum ben
<ArthuR> biz bu konuda kişileri özgür bırakıcaz işte kapi acık buyur gel misali. zorla değil
<Microsoft> Umarım bu şerefe nayil olursunuz :)
<Microsoft> Son olarak ForumDestek.Net Okurlarına söylemek istediginiz bir şey varmı , sona yaklaşıyoruzda :)
<ArthuR> çok tşk ederim bizde formunuzda yer verdiğiniz ve bu röportaja laik gördüğünüz için herkese iyi calişmalar ve başarılar diliyorum
<ArthuR> Sohbetci.com.tr yi cok yakında Sohbet kelimesinde 1. sayfada görebilecekler..
<ArthuR> birazda kendi işlerim nedeni ile üzerine düşemiyorum ve kimseden de destek almadığım için weblerde.
<Microsoft> Insallah kişisel temennim o yönde. 1 birinci sayfa'da görmek.
<Microsoft> İyi Çalışmalar Dilerim.
<ArthuR> tşk ederim sizlerede

Microsoft Adlı Kişinin İmzası Mï©róšóƒ† is Turkey

Konu KoLerA tarafından (05-25-2009 Saat 12:39 PM ) değiştirilmiştir..
Microsoft isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-25-2009, 12:13 PM   #2
BeYaZeNCy
•Admin

BeYaZeNCy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

·ForumDestek.NET® Paylaşımda Sınır Yok!
Üye BiLgiLeri
Üye No: 2
Konular:
Rep Rütbeleri
Rep Puanı : 3175
Rep Derecesi :
BeYaZeNCy has a reputation beyond reputeBeYaZeNCy has a reputation beyond reputeBeYaZeNCy has a reputation beyond reputeBeYaZeNCy has a reputation beyond reputeBeYaZeNCy has a reputation beyond reputeBeYaZeNCy has a reputation beyond reputeBeYaZeNCy has a reputation beyond reputeBeYaZeNCy has a reputation beyond reputeBeYaZeNCy has a reputation beyond reputeBeYaZeNCy has a reputation beyond reputeBeYaZeNCy has a reputation beyond repute
Teşekkür istatistik
Ettigi Tesekkür: 476
452 Mesajina 647 Tesekkür Aldi
AktifLik Seviye: 34 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 167 / 837
Güç: 557 / 6711
Deneyim: 49%
İletişim
BeYaZeNCy - İCQ üzeri Mesaj gönder BeYaZeNCy - MSN üzeri Mesaj gönder BeYaZeNCy - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Başarılarınızın devamını dileriz...

BeYaZeNCy Adlı Kişinin İmzası www.forumdestek.net
BeYaZeNCy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
arthur, sohbetcomtr

Seçenekler
Stil