Forumdan Yararlanmak İçin Önce ForumDestek.NET'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
|
|||||||
| Sunucu, Site Sahipleri & Yetkilileri Sunucu-Site Sahipleri & Yetkililer |
Röportaj : Sohbetci.com.tr - ArthuRForumDestek.NET Paylasim Platformu sitesindeki Sunucu, Site Sahipleri & Yetkilileri - Sunucu-Site Sahipleri & Yetkililer kategorisi altındaki Röportaj : Sohbetci.com.tr - ArthuR isimli konuyu görüntülemektesiniz. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
<Microsoft> Merhabalar , ArthuR
<ArthuR> Merhaba hoş geldiniz. <Microsoft-PUSU> Nasılsınız kardeşim , iyisin inş ? <ArthuR> tşk ederim siz <Microsoft> tşk. ediyorum bende iyiyim. <Microsoft> Röportajımıza başlamadan öncelikle zaman ayırıp röportaj teklimizi geri çevirmediginiz için teşekkür ediyorum. <ArthuR> ben tşk ederim asil siz bize ilgi gösterdiğiniz için. <Microsoft> her zaman ne demek. <Microsoft> Dilerseniz ilk olarak ArthuR 'un kim oldugundan ve IRC ' e ne zaman başladığından bahsedelim biraz ? <ArthuR> ArthuR 1978 kırklareli doğumlu ilk olarak İrc hayatına SuperonLine 1999 da başlamış zaman gectikce 2007/2008 yılları arasinda Sohbet.net te Zurna founderliği ve adminlik yapmış İrc seven ve fazgecemeyen bir sade vatandaş diye tanıyabiliriz <Microsoft> Hemşerimmişsin bu arada ;) <Microsoft> Peki IRC ile tanışmanız nasıl oldu ? <ArthuR> OzamanLar bu chat olayları Moda idi ve yeni başlamıştı <ArthuR> merak öyle bir gireyim dedim ve kaldım :) <Microsoft> anlıyorum. :) <Microsoft> Peki. Gelelim Sohbetci.com.tr mize. <Microsoft> Sunucu açma istegi sizde ne zaman uyandı ve Sohbetci.com.tr sizin ilk projenizmiydi ? <ArthuR> Hayır ilk değildi aslında bundan 5 yıl öncede TRTnet.com diye irc açmiştik ama işlerim dolayısı ile bırakmak zorundan kaldım <ArthuR> sohbet.net te ozamanlar adminlik yaparken bildiğiniz gibi para ile dönen bir sunucudu orasi orda yapilan haksızlıkları ve kişilerin özellerinin okunması beni buraya actirmaya Yöneltti <ArthuR> sohbetci.com.Tr nin 20 ye yakında sitesi vardir destek olarak.. <ArthuR> Sohbet39.com ClubMuhabbet.net eniyisohbet.com sohbetada.net bunlardan bazıları dır. <Microsoft> bunun dışında sizinle aynı saf'larda yer alan kişi veya kişiler varmı <Microsoft> yoksa şu an Sohbetci.com.tr kendi ayakları üzerinde devam eden bir sunucu mu <ArthuR> Sohbetci.com.Tr kendi ayaklarında üzerinde duran bir sohbet sunucusudur.. <Microsoft> cidden bu bagzıları için önemli bir ayrıntıdır. <Microsoft> peki gelelim com.tr bir sunucu olmasına. Bunun avantaj ve dez avantajları nelerdir. <ArthuR> Com.tr yi bildiğiniz üzre herkes alamiyor buda bizim diğerlerimizden farkımız oluyor sanırım Com.TR olabilmek bir ayrıcalıktır .) <ArthuR> insanlarda da ayrıca bir güven sağliyor com.tr olması <Microsoft> Maddiyeten külfet oluyor sanırım. Sunucu sahiplerinin bir çogu bu olayı biraz hobi ve eylence adına yaptıkları için <Microsoft> yatırımlarını sanırım o yönde kullanmak biraz zor geliyor olsa gerek <ArthuR> herseyin bir bedeli vardir yapicaksanız en iyisini yapmanız gerekir ve kullanıcılarınıza en iyisini verebilmektir. <Microsoft> Katılıyorum. <Microsoft> Birde şimdi Sohbetci.com.tr ' nin bilinen diger bir boyutundan bahsedelim. <Microsoft> Google ;) <Microsoft> Sohbet titlesinde uzun zamandan beri 2-3 sayfalar arasında gidip geliyor. <Microsoft> ne zaman 1 sayfa görücez sizi :) <ArthuR> :) googlede ki durumu sohbetcinin 1 yılı doldurmasına rahmen iyi yerde bana göre chat kelimesinde 2/3 sayfa oynuyor <ArthuR> başinda da size belirttiğim gibi sohbetci nin yansiteleri cok fazla sohbetciyi 1. sayfaya alması inanın zor değil fakat bildiğiniz gibi googleninde bazı yasakları var <Microsoft> Evet. <ArthuR> örnek Sohbet.net hala kendine gelemedi 2 kez sanbox yedi <Microsoft> Onun durumu biraz farklı aslında. <ArthuR> Sohbetci.com.tr ana sitemiz olduğu için onu yormuyoruz <Microsoft> neyse web olayına bakan bir desk departmanınız varmı? <ArthuR> 1 Kişi var evet Oda eşim :) <ArthuR> blog toplis diyorsanız :)) <Microsoft> :)) <Microsoft> Aile şirketi desene <Microsoft> :D <ArthuR> bilinmeyen yan olarak sohbetci.com.tr nin 2 de güzel sözler sitesi hizmete girdi <Microsoft> Peki Com.tr uzantılı bir sunucu olarak kurumsallasma açısından bir çalışmanız oldu mu veya olucak mı ? <ArthuR> guzelsoz.gen.tr ve ozluguzelsozler.net <ArthuR> hayır kurumsal bir calişmamız şu an için yok henüz olmamız gereken yerden bence cok uzakız.. <ArthuR> ama tabi zamanını gelince kafamda projelerimizde yok değil <ArthuR> hersey yavaş olsun sağlıklı olsun istiyorum. <Microsoft> Peki şu aralar herkezin agzında bir muhabbet var <Microsoft> IRC bitti bitti diyip duruyorlar sizce de IRC bitti mi ? <ArthuR> IRC bitmez <ArthuR> eskiden belli başlı sunucular vardi bildiğiniz gibi <Microsoft> Evet. <ArthuR> ama şimdi bir dünya sunucu oldu <Microsoft> onun verdigi bir sıkıntı mı diyorsunuz ? <ArthuR> user dağiliyor ve sunuculardaki user sayısı o yüzden de az.. <Microsoft> Ülkemizde hele bu konu hakkında bir alt yapı çalışması yapılamadı o nedenle sanırım kitle gün geçtikçe yayılacak. <ArthuR> kesinlikle ama zaman gectikce de bunlar azalacak diye düşünüyorum.. eskiler kazanir bu yarişta Sabırlı ve cok calişkan olmalısınız. yoksa başari hayel olur <Microsoft> mantıklı bir düşünce ne diyim :) <ArthuR> bu konu ile yakında bir calişmamda olucak aslında <ArthuR> dalnet misali <Microsoft> biraz açarmısınız konuyu <ArthuR> salam ve kişilik sahibi sunucuları bir catı altında toplayabilmek <Microsoft> çok çalışma oldu bu yönde de net sonuçlara bağlayamadılar üzücü bir olay <ArthuR> Bu gercekten zor olucak ama olursa gercekten güzel olur.. <Microsoft> katılıyorum. <ArthuR> başarısız olanların sorunları bana göre hep ben demek yada maddiyat sanırım.. <Microsoft> birde şu var. <Microsoft> birleşmek kendi çatısı altında olursa <Microsoft> olsun yoksa olmasın mantıgı güden zihniyet var oldukça <Microsoft> yaptırım gücüyle sadece birleşmeler olur diye yorumluyorum ben <ArthuR> biz bu konuda kişileri özgür bırakıcaz işte kapi acık buyur gel misali. zorla değil <Microsoft> Umarım bu şerefe nayil olursunuz :) <Microsoft> Son olarak ForumDestek.Net Okurlarına söylemek istediginiz bir şey varmı , sona yaklaşıyoruzda :) <ArthuR> çok tşk ederim bizde formunuzda yer verdiğiniz ve bu röportaja laik gördüğünüz için herkese iyi calişmalar ve başarılar diliyorum <ArthuR> Sohbetci.com.tr yi cok yakında Sohbet kelimesinde 1. sayfada görebilecekler.. <ArthuR> birazda kendi işlerim nedeni ile üzerine düşemiyorum ve kimseden de destek almadığım için weblerde. <Microsoft> Insallah kişisel temennim o yönde. 1 birinci sayfa'da görmek. <Microsoft> İyi Çalışmalar Dilerim. <ArthuR> tşk ederim sizlerede Konu KoLerA tarafından (05-25-2009 Saat 12:39 PM ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| arthur, sohbetcomtr |
| Seçenekler | |
| Stil | |